Welkom op de site van de ilper ijsclub

Beste schaatsers,

9 februari 2021:

Het gaat gelukkig de komende week door met vriezen. Zelfs zo hard dat de kans groot is dat er volgende weekend op veel plaatsen geschaatst kan gaan worden. Helaas kan de Ilper IJsclub de Ilperveldtocht niet organiseren. Omdat wij de Covid-maatregelen niet kunnen handhaven. Schaatsen is dus geheel voor eigen risico. Wel willen we er met nadruk op wijzen dat door de grote sneeuwval, in combinatie met harde wind, het ijs op veel plaatsen zeer onbetrouwbaar is. Wilt u toch gaan schaatsen dan adviseren wij u ten sterkste de richtlijnen van de KNSB en overheid te volgen.

Schaatsen in het Ilperveld (buiten covid tijd)

Net boven Amsterdam is het Ilperveld bij Landsmeer een unieke locatie om de schaatsen onder te binden. In dit waterrijke gebied is het fantastisch voor schaatsliefhebbers, want door het hele veld wordt normaal een route uitgezet. Ons Dorpshuis in Den Ilp is nu gesloten maar normaal een goed startpunt voor een mooie schaatstocht, de bekende Ilperveldtocht.  Uitgeput? Er is normaal altijd een gezellige koek-en-zopietent voor een kop warme chocolademelk met slagroom.