Welkom op de site van de ilper ijsclub

Beste schaatsers,

Helaas is het NIET mogelijk de Ilperveld toertocht te rijden.

Door de open wakken en de harde wind is er een sterke onderstroom die op bepaalde plekken het bestaande mooie zwarte ijs van onderaf doet wegslijten. Ondanks dat de wind de sneeeuw heeft weggeblazen is het daarom op vele plekken echt gevaarlijk om te schaatsen. Door de kou en wind samen is het ook zo dat je heel snel onderkoeld raakt als je, nadat je door het ijs bent gezakt, weer naar huis moet schaatsen.

Wij raden iedereen dan ook af echte tochten door het Ilperveld te maken. Zoek kleinere sloten op  waar anderen ook schaatsen en blijf dicht bij huis. 

Schaatsen in het Ilperveld 

Net boven Amsterdam is het Ilperveld bij Landsmeer een unieke locatie om de schaatsen onder te binden. In dit waterrijke gebied is het fantastisch voor schaatsliefhebbers, want door het hele veld worden overal routes sneeuwvrij gemaakt. Ons Dorpshuis in Den Ilp is een goed startpunt voor een mooie schaatstocht, de bekende Ilperveldtocht.  Uitgeput? Er is altijd een gezellige koek-en-zopietent voor een kop warme chocolademelk met slagroom.